Igazi sportos őrület söpört végig a kanizsaiakon is (tanárembertől a szakácson át a futballfanatikusig bezárólag) a múlt hétvégén, igaz, nem Nagykanizsán, hanem Veszprémben, ahol az úgynevezett Spartan Race hazai sprintversenyét rendezték. Hogy miért beszélünk őrületről? Hát lássuk…

Nos, kezdjük azzal, hogy a vetélkedés egyfajta terepfutás komoly szintkülönbség teljesítésével és megannyi akadállyal tűzdelve, bizonyos katonai, vagyis spártai feladatok végrehajtásával, no és időnként többedmagad segítésével, esetleg segítségével. Azért alapvetően persze mindenki magára számíthat, de az adott, hogy az indulók egymást is tisztelve veselkednek neki – esetünkben a 8 kilométeres távnak.

S ha már Spárta, ezúttal nem a 300 a kulcsszám…
– Hát, ha annyit mondok, hogy ezúttal összesen majd’ hétezren voltunk a bakonyi végeken, akkor szerintem ez nem gyenge létszám – kezdte Miatta Mercédesz, aki az elnyűhetetlen dél-zalaiak egyike volt a versenyen. – A mostanin nagyon sok nagykanizsai indult, a mi csapatunkban, a piarista iskolások Chikán István vezette egységében voltunk majd’ húszan, mindent összevetve lehettünk több mint ötvenen a városunkból.
Merci azt annyira nem reklámozta, amit már Herencsényi Péter (képünkön már a célban) mondott el.
– Tulajdonképpen az egykori úszóhölgy ismertetett meg engem ezzel néhány éve és most már itt tartunk – fűzte az előzőekhez a 40 esztendős teljesítménytúrás. – Ez az őrület talán a közösségi oldalakon teljesedett ki igazán, most pedig helyi viszonylatunkban csúcsosodott azzal a létszámunkkal, amit tapasztalhattunk legutóbb.
Azoknak, akik mindezt teljesítették, természetesen jár a gratuláció, de azért azt említsük meg, hogy a legjobb kanizsai Vaska Kálmán lett a közel 7000 indulóból megszerzett 80. helyével, ami korosztályában a 20. helyet jelentette, míg a hölgyeknél a legjobb földink Novák Eszter volt a mezőnyben.