Gazdát cserélt a harcosok lobogója

Békésen várja a Csónakázó-tó és környéke a hétvégi Spartan Race nagykanizsai futamára érkezőket. Az előkészületek javában tartanak, néhány akadálypálya pedig már el is készült. – Eddig minden a legnagyobb rendben, az ütemtervnek megfelelően haladnak az építési munkálatok. Természetesen mindig vannak megoldandó feladatok, akármennyire is próbál az ember előre dolgozni és felkészülni a lehetetlenre. Mindig – ezt már tapasztalatból tudom mondani – akad valami váratlan. Szerencsére, ettől függetlenül a tervtől nem tértünk el, és továbbra is szépen zajlanak a munkálatok. Itt a háttérben már látható, hogy pár akadály a fesztivál területén felépült. Ugyanez a helyzet az erdőben is – mondta el Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.

A szombati program rendhagyó módon egy Super távval indul, ez része a Spartan közép-európai regionális bajnokságnak. Vasárnap a Sprint-re érkezőket várják, a gyerekek futamait pedig mindkét nap megrendezik. – Az előzetes regisztrációk alapján úgy néz ki, hogy ismét csaknem tízezer versenyző lesz itt a két nap folyamán, de még várunk azért jelentkezőket. Bízom abban, hogy a gyerekek is kedvet kapnak, és akár a helyszínen is benevezik őket a szüleik. Abban is bízunk, hogy mivel jó idő lesz – hasonlóképpen, mint tavaly – közel ennyi látogató is érkezik majd – fogalmazott Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

– A jó időnek hála, tegnap még piknikeztek is itt az emberek, miután beérkeztek. A táv hosszú volt, többnyire futni kellett. Lehetett látni, milyen jól érzik magukat az emberek, és a visszajelzések is azt igazolják, hogy szeretnek Nagykanizsára jönni. Bízunk benne, hogy a későbbiek folyamán is így lesz, ha egyszer visszatér a Spartan Race ide – mondta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A próbázókat Cseresnyés Péter is köszöntötte. A miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint a versenynek köszönhetően sokan felfigyeltek Nagykanizsára.

– Remélem, legközelebb, ha az ország másik végéből mennek magyarok például az Adriára, akkor nemcsak elsuhannak az autópályán Nagykanizsa mellett, hanem megállnak itt, körülnéznek, esznek egy ebédet, s úgy mennek tovább. Ez azt jelenti, hogy idegenforgalmi hatása is lesz a városra – fogalmazott a politikus.

A terepfutó akadályverseny következő hazai állomása Eplény lesz, ahol Magyarország első Trifecta Hétvégéjén vehetnek részt a vállalkozó kedvűek júniusban.

– Egy kétnapos verseny keretében mindhárom távot lehet majd teljesíteni: szombat reggel elindulnak a Super-táv résztvevői, délután a Sprinten versenyzők, vasárnap pedig azok, akik a Beast-távra neveztek. Aki mindhármat teljesíti, egy hévége alatt megszerezheti a Trifectát, amiért egy plusz medál jár – árulta el kérdésünkre a Spartan Race Hungary versenyigazgatója, Sisak Zsófia.

Az Amerikából indult Spartan Race népszerűségét jelzi, hogy több mint 5200 nevezőt regisztráltak csak a Sprint távra, ezen felül pedig, a hétvége első feléhez hasonlóan több száz gyerek versenyzett a Kids-kategóriában vasárnap.

Lépj kapcsolatba velünk.

8800

Nagykanizsa

konturplusz@gmail.com